10x De leukste uitstapjes tijdens Halloween in Nederland - Een goede reis (2024)

Fright nights, trick or treating of pompoenen uithollen bij het tuincentrum. Alhoewel het officieel een Amerikaanse feestdag is, worden er steeds meer speciale uitstapjes tijdens Halloween in eigen land georganiseerd. Houd je ook wel van een beetje griezelen? Dit zijn 10 spannende uitjes in Nederland rond dit spookachtige thema.

De leukste uitstapjes tijdens Halloween

Op 31 oktober is het Halloween. Maar al ruim voor die tijd veranderen etalages, winkels en de meeste attractieparken in griezelige plekken vol met pompoenen en spinnenwebben. Wat mij betreft maak je dan ook de leukste uitstapjes tijdens Halloween bij attractieparken in Nederland. Waaronder deze:

5x Halloween in pretparken

#1 Fright Nights & Spooky Days

Denk je aan uitstapjes tijdens Halloween, dan denk je ongetwijfeld aan Walibi Fright Nights. Deze spannende avonden in het attractiepark in Biddinghuizen zijn inmiddels legendarisch . Er lopen acteurs rond die je de stuipen op het lijf jagen en het park is sfeervol aangekleed. Ook kun je een maandlang genieten van extra enge shows en griezelige attracties.

Voor de iets jongere doelgroep heeft het park Spooky Days in het leven geroepen. Bij daglicht is het event net iets minder griezelig. Ook worden de shows en events aangepast op de jonge leeftijd van de bezoekers.

Voor Fright Nights kun je nu al Early Bird tickets boeken via de website. Grijp je mis? Probeer dan goedkope kaartjes te scoren via VakantieVeilingen.

#2 Heksendoorn

Heel de maand oktober is Attractiepark Hellendoorn omgetoverd tot Heksendoorn. Heks Odelia loopt er rond en heeft ervoor gezorgd dat het pretpark er extra griezelig uitziet. Ook is er een spookhuis en zijn er extra activiteiten met griezelthema.

Het park is ook in de avond geopend en dan komen er nog meer verklede figuren tevoorschijn. Vindt jouw kindje dat nog eng? Zorg dan dat je om 17.00 uur richting de uitgang gaat. De avonden worden afgesloten met een vuurwerkshow.

Anders dan bij Fright Nights is dit Halloween uitje overdag wel geschikt voor het hele gezin.

#3 Halloween Nights Toverland

Ook attractiepark Toverland besteedt aandacht aan deze scary holiday, door avondopenstellingen waarbij acteurs het publiek de stuipen op het lijf jaagt. Door het hele park zijn er zogenaamde ‘scare-zones’ en zijn er spookhuizen die je kunt bezoeken, naast andere zogenaamde Halloween experiences, zoals het park het zelf zo mooi noemt.

Houd de website van Toverland in de gaten voor alle informatie en tickets.

10x De leukste uitstapjes tijdens Halloween in Nederland - Een goede reis (1)

10x De leukste uitstapjes tijdens Halloween in Nederland - Een goede reis (2)

#4 Halloween Drouwenerzand

Niet meteen een hele maand, maar attractiepark Drouwenerzand in Drenthe heeft wel speciale Halloween dagen in het leven geroepen. Tijdens de speciale dagen vind je door het hele park strobalen, vogelverschrikkers en pompoenen om het park helemaal in de sfeer te brengen.

Van 13.00-17.00 uur is er Sweet Halloween voor het wat jongere publiek. Kinderen kunnen dan meedoen aan gratis activiteiten zoals pompoenen uithollen en kunnen ze geschminkt worden en met verklede figuren op de foto gaan.

Van 18.00-21.00 uur Scary Halloween met een monsterparade en acteurs die de gasten laten schrikken. De adviesleeftijd voor dit Halloween event is 12 jaar en ouder.

Tickets regel je eenvoudig via deze website.

#5 Halloween in Julianatoren

Net als bij voorgaande attractieparken wordt Koningin Julianatoren speciaal voor Halloween ook omgetoverd tot spookstad. Op het parkeerterrein wordt een extra spookachtig doolhof gemaakt waar bezoekers doorheen mogen lopen. En door het hele park heen vind je de mooiste griezeldecoraties.

Zelfs Juul en Julia hebben hun mooiste Trick or Treat outfit aangetrokken, speciaal voor de gelegenheid.

Regel je tickets hier.

Is er ook een speciale Halloween opening in de Efteling? Nee, naast de lange zomeravonden en WinterEfteling heeft het bekende attractiepark in Kaatsheuvel geen aparte Halloween avonden. Een prima bestemming voor een dagje weg als je juist even aan al het trick or treat geweld wil ontsnappen!

Ook pretpark Slagharen doet (nog) niet aan griezelavonden, maar organiseert in plaats daarvan ieder jaar een speciale vuurwerkshow rond deze periode.

Andere Halloween events

Ben je niet zo dol op attractieparken of zoek je een voordelig Halloween uitstapje voor het hele gezin? Kijk dan eens naar deze andere thema uitjes in Nederland.

5x andere Halloween uitjes

#1 Workshops Tuincentra

Ook diverse tuincentra spelen handig in op de Trick or Treat gekte. Er wordt griezelige decoratie verkocht, de winkel is helemaal in griezelsfeer gebracht en in steeds meer vestigingen kun je leuke Halloween workshops volgen. Houd bijvoorbeeld de websites van Intratuin en Tuincentrum Overvecht in de gaten of er in een winkel bij jou in de buurt iets georganiseerd wordt.

#2 Spoken in Escape Rooms

Even lekker griezelen met vrienden, familie of collega’s? Boek dan een escape room in Halloween thema! Hier vind je een lijst met leuke escape rooms in Nederland.

#3 Halloween Run

Voor de sportievelingen onder ons is er ook een Halloween Run. Op 29 oktober 2022 kun je in Almere meedoen met een spannende wandeling of speciale run, waarbij je in het centrum zomaar zombies, mummies en andere griezels tegen het lijf kunt lopen.

#4 Spooktochten in de natuur

Doe je het liever iets rustiger aan? Diverse natuurcentra organiseren in oktober spookwandelingen, waarbij je in het donker de natuur verkent. Geen clowns of andere enge figuren die je hier laten schrikken. Maar wie weet wel een uil of een muis die je hart een sprongetje laat maken…

Check de natuurgebieden bij jou in de buurt of vraag in het bezoekerscentrum naar meer informatie.

#5 Halloweenfair

Dit jaar viert de Halloweenfair in Hem alweer haar 15-jarig jubileum. Een van de leukste uitstapjes tijdens Halloween bij ons in de buurt.

Op 8 en 9 oktober kun je in dit West-Friese dorp verklede figuren tegenkomen en kun je de leukste (en ook wel enge) items kopen op een gezellige markt.

Extra bijzonder: deze griezelmarkt wordt grotendeels mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers! Kom je ook?

Lees ook:

10x De leukste uitstapjes tijdens Halloween in Nederland - Een goede reis (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 6127

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.