6 Underground (Netflix) - Är Ryan Reynolds actionfilm bra? (2024)

Från Bad Boys 1995 till alla Transformatorer filmer, har regissören Michael Bay varit synonymt med att skapa storbudget, högoktanig actionfilm och 6 Underground är inte annorlunda.

Ryan Reynolds i huvudrollen, 6 Underground är en heltäckande pistolfilm som rör sig så snabbt att du kommer att känna dig yr mot slu*tet.

Men vad handlar det om och är det värt att se?


Vad handlar 6 Underground om?

Ryan Reynolds inleder berättelsen med ett berättande om hur svårt det är att rätta till fel i världen, även om du är miljardär.

På ett humanitärt uppdrag till ett flyktingläger upplever han förödelsen som de fattiga möter när deras stad gasas av en särskilt brutal diktator.

När han inser att det nästan inte finns något han kan göra, tar han det drastiska steget att fejka sin egen död och lever livet som ett spöke och tar ner världens skurkar en i taget.

Till sin hjälp har han ett team på fem (därav namnet 6 Underground), och var och en har sin egen specialitet. Det finns en före detta CIA-agent, en läkare, en flyktbilist, en inbrottstjuv i världsklass och en mördare.

Ingen av dem känner till varandras namn och tilltalas endast som 1, 2, 3, 4, 5 och 6. Men när en dödas under en ope som gått fel, tas en ny rekryt, nummer 7, ombord.

Deras uppdrag är att slå ner den brutala regimen i Turgistan och dess ledare, Rovach Alimov. För att göra det börjar de med hans generaler och arbetar sig upp till toppen av näringskedjan tills de kan få sin man.

Men trots deras noggranna planering går ingenting riktigt perfekt, och snart är alla deras liv i fara.

6 Underground Officiell Trailer

Är 6 Underground värt att titta på?

Om actionfyllda filmer med bra och onda, explosioner, biljakter och en dödsfrekvens som får dina ögon att tåras, är din grej, då 6 Underground kommer strax upp din gata.

Men om du faktiskt gillar att se en film med en handling, så är det här inte för dig. Ingen scen varar i mer än cirka 10 sekunder, karaktärerna studsar över hela världen på en bråkdel av en sekund, och det finns inte en minut där en dålig kille inte dödas.

Det är frenetiskt och kaotiskt, och trots riktigt bra actionsekvenser och en anständig Reynolds-prestation så har den helt enkelt ingen som helst tyngd.

I slu*tet, om du bryr dig om någon av karaktärerna, så har du gjort det bättre än mig. Två gånger pausade jag den för att försöka ta reda på varför jag tittade på den, och allt jag kom på var att jag gillar Ryan Reynolds och för att jag måste skriva den här recensionen.

Trots att det är en av de dyraste Netflix Originals som någonsin gjorts, kostade 150 miljoner dollar, 6 Underground är helt stil och ingen substans.

Utgivningsdatum

Michael Bay-filmen släpptes i december 2019 på Netflix.

Det var en stor framgång för streamingtjänsten som rapporterade att filmen hade setts av över 83 miljoner tittare under den första månaden efter release.

6 Underground 2

Till en början planerade Netflix att göra en andra 6 Underground film och för att vara rättvis så fanns det tillräckligt mycket kvar i slu*tet av den första för att indikera att en annan kunde vara i pipelinen.

Men hemska kritikerrecensioner och en total avsaknad av verklig kreativitet, förutom att få saker att sprängas, gjorde Netflix besvikna och de bestämde sig sedan för att avbryta uppföljaren.

So 6 Underground kommer inte att vara en franchise, och ingen andra film kommer att göras.

6 Underground Cast

Ryan Reynoldssom Magnet S. Johnson / One (The Billionaire)

Mélanie Laurentsom Camille / Two (CIA Spook)

Manuel Garcia Rulfo(The Lincoln Lawyer) som Javier / Three (The Hitman)

Ben hardysom Billy / Four (The Skywalker)

Adria Arjonasom Amelia / Five (The Doctor)

dave franksom Guy / Six (The Driver)

Corey hawkinssom Blaine / Seven

Lior razsom Rovach Alimov

Peyman Maadisom Murat Alimov

6 Underground (Netflix) - Är Ryan Reynolds actionfilm bra? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6195

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.